Facebook

Architektura wnętrz

20.06.2012Go Vap House / MM++ Architects

Tagi: MM++ Architects, zielony dom

Oaza spokoju

Dzielnica Go Vap w wietnamskim mieście Ho Chi Minh.
Studio MM++ Architects zakończyło w tym roku projekt inspirującego, nowoczesnego domu, dla rodziny z trójką dzieci.

Architektom zleżało na przełożeniu spokoju i poszanowania (tak ważnych w procesie wychowawczym) na wnętrze. Salon, kuchnia i jadalnia, zostały zaprojektowane, jako jedna otwarta przestrzeń, wystarczająco duża, by wszyscy członkowie rodziny znaleźli w niej miejsce dla siebie. By pogłębić poczucie relaksu, salon jest otwarty zarówno na zewnętrzny, jak i wewnętrzny ogród. Duża sypialnia właścicieli mieszkania, wraz z sypialnią dla gości zajmuje górne piętro natomiast sypialnie dzieci znalazły się na parterze, dzięki temu rodzice mogą liczyć na odrobinę spokoju i prywatności. Wystrój jest prosty i minimalistyczny i ogranicza się  jedynie do niezbędnych detali, a rośliny znajdujące się w mieszkaniu stały się jego główną ozdobą i najważniejszą dekoracją.

 

via freshome.com

Autor: Icon


Galeria

Komentarze

Aby móc uczestniczyć w dyskusji musisz się zalogować

Zaloguj się

do góry